Отборите на Уест Хем и Лийдс изиграха зрелищен двубой, в който си вкараха пет гола на „Лондон Стейдиъм“. Двубоят от 22-ия кръг на английската Висшата лига „чуковете“ обаче загубиха с 2:3. Над всички беше Джак Харисън, който се отчете с хеттрик за „белите“.

Gulliver/GettyImages
97 снимки

Головото шоу стартира още в 10-ата минута. Джак Харисън получи отлично подаване в наказателното поле и прати топката в десния ъгъл на вратата.

В 29-ата минута Антонио се строполи в наказателното поле на съперника, но съдията остави играта да продължи. Доусън отправи опасен удар с глава минута по-късно, но топката не намери целта.

Все пак „чуковете“ стигнаха до изравняването с попадение в 34-ата минута. Джаред Боуен с глава се разписа, а асистенцията дойде от Аарън Кресуел.

Радостта на домакините обаче трая точно 3 минути, след като отново Харисън се разписа и даде нов аванс на тима си.

До края на полувремето Деклан Райс и Даниел Джеймс пропуснаха също да се разпишат.

Уест Хем изравни отново резултата с гол на Пабло Форналс в 52-ата минута на срещата. Антонио намери съотборника си на добра позиция, той се освободи от съперник и матира вратаря на Лийдс.

Победата за Лийдс обаче донесе Джак Харисън, който реализира своя трети гол в мача след точно час игра с прекрасен удар.

До края на срещата попадения на Матеуш Клих от Лийдс и на Андрий Ярмоленко от Уест Хем бяха отменени, а в самия край на двубоя Боуен прати топката над вратата след удар с глава отблизо и пропусна да донесе точката за „чуковете“ .

Така в класирането Уест Хем остава на 4-ото място с актив от 37 точки, а Лийдс е на 15-ото място с 22.