Лестър Сити почти сигурно ще може да разчита на основния си нападател Джейми Варди за съботния дуел от Висшата лига срещу Ливърпул.

Срещата е от 19,30 часа българско време, а феновете на английския футбол могат да ѝ се насладят в ефира на DIEMA SPORT 2 и чрез онлайн платформата GONG PLAY.

През седмицата Варди пропусна сблъсъка между двата тима от 3-ия кръг за Купата на Лигата, който „лисиците” спечелиха с 2:0. 30-годишният футболист се възстановява от травма в слабините и затова се радваше единствено от трибуните.

Клоп: Говорят за нас, все едно сме най-слабият отбор в Англия

Присъствието му е много важно предвид  факта колко добре се справя Варди в мачовете срещу „червените”. В своите 6 двубоя срещу Ливърпул на ниво Висша лига той е успял да отбележи 5 гола, което без съмнение го превръща в основната заплаха в предни позиции.

„Трябваше да я караме полека с Джейми в началото на седмицата, но тази сутрин той тренира. Да се надяваме, че това няма да доведе до нежелани реакции. Ще видим състоянието му утре сутрин, засега е добре”, каза мениджърът на Лестър Крейг Шекспир.