Лестър очаква пълна отдаденост от Рияд Марез и ще изхвърли от отбора своята звезда, ако той не го показва. Това заяви мениджърът на "лисиците" Крейг Шекспир във времето, в което се очакват оферти за крилото, но такива така и не се появяват.

Марез обяви желанието си да напусне шампионите от 2016 година с изявление през май, а за основен фаворит се считаше Арсенал.

Рияд Марез пред сензационен трансфер в английски гранд

Но въпреки това и ласкателните думи на Арсен Венгер за Марез, оферта за алжиреца все още няма, а Шекспир се видя принуден да предупреди футболиста, че няма да разчита на него, ако не е фокусиран.

"Може да бъде разочароващо, когато играчите излязат публично с подобно нещо, но трябва да разберем модерната игра", заяви Шекспир.

"Понякога външни влияния са в основата и има причини затова. Наясно сме с неговото признание, но той има договор с отбора. Той трябва да бъде професионалист. Ние трябва да се отнасяме професионално с него. Но най-важното е да бъде отдаден и мисля, че трябва да го покаже на феновете, на щаба и на играчите."

"Ако той бъде селектиран, той трябва да се представя на ниво и ако не покаже отдаденост, няма да играе. Той има договор с нас, така че трябва да го разбере."