Отборът на Лестър е вече само на точка от лидера Ливърпул в Англия. Фубтолистите на мениджъра Брендън Роджърс отново показаха класа и записаха четвърти успех като гост във Висшата лига. Този път в жертва на „лисиците” падна новакът Лийдс Юнайтед.

Лестър се наложи с 4:1, а Юри Тилеманс се отчете с две попадения за успеха. Другите два гола за гостите бяха дело на Харви Барнс и Джейми Варди. Почетното попадение за домакините вкара Стюарт Далас в началото на втората част.

Срещата на „Елън Роуд” започна двуостро, а първият шанс за гол бе за домакините. Голмайсторът на отбора Патрик Бамфорд пропусна да се разпише с глава от отлична позиция във втората минута.

В ответната атака на Лестър обаче, „лисиците” вкараха за 1:0. Харви Барнс се разписа на празна врата, след като получи топката от Варди. В 21-ата минута гостите удариха отново, а този път Юри Тилеманс се разписа, след като довкара избитата от вратаря топка след удар на Джейми Варди.

Веднага след подновяването на играта след почивката Стюарт Далас даде надежди на своите за нещо повече от почетна загуба, но уви.

Лестър отново взе инициативата и реализира нови два безответни гола, които в крайна сметка решиха всички в полза на гостите. Първо Джейми варди вкара четвърт час преди края, а в последната минута, Тилеманс реализира втория си гол в мача, този път от дузпа. Наказателният удар бе отсъден след намесата на VAR.

Така Лестър излезе втори във временното класиране, само на точка от Ливърпул. Лийдс е дванадесети.