Лестър победи Уест Бромич Албиън в полуфиналната среща от турнира за Азитаската купа за Висшата лига. Двата тима не успяха да излъчат победител в редовното време на срещата, след като завършиха при резултат 1:1 на "Хонг Конг Стайдиъм". Последва изпълнение на дузпи, при което “лисиците” се наложиха над УБА със 7:6.

“Дроздовете” поведоха с гол на Джей Родригес в 10-ата минута, а в 24-ата Рияд Марез отбеляза изравнителното попадение в срещата.

Новото попълнение на Бромич Джей Родригес откри головата си сметка за тима, след като прониза вратата на Бен Хамър с мощен шут от дистанция още в 10-ата минута на срещата, извеждайки "дроздовете" напред в резултата.

Лестър успя бързо да се върне в мача, след попадение на Рияд Марез в 24-ата минута на срещата. Звездата на “лисиците” получи топката в центъра на терена, след това със страхотно солово изпълнение нахлу в наказателното поле и хладнокръвно изпрати топката в мрежата на "дроздовете" - 1:1.

Лестър и Уест Бромич се оттеглиха на полувремето при резултат 1:1 в полуфиналната среща от Азиатската купа на Висшата лига. “Дроздовете” поведоха в резултата с ранен гол на Джей Родригес в 10-ата минута. Звездата на “лисиците” Рияд Марез вкара изравнителното попадение в 24-ата минута.

През втората част двата тима не можаха да достигнат до реални голови положения и играта се развиваше главно в центъра на терена. След като до повече голове така и не се стигна до края на редовното време, победителят трябваше да се определи след изпълнението на дузпи.

Играчите и на двата отбора не допуснаха грешка до шестия удар от бялата точка. Край на головото шоу сложи Сам Фийлд, чието намерение да стреля в центъра на вратата бе разгадано от Бен Хамър, който се хвърли на ляво, но в последния момент протегна ръката си и извади топката. На свой ред Марк Олбрайтън не сбърка от точката на дузпата и донесе победата за тима си.

Така Лестър се класира на финал в турнира, къдетото ще се изправи срещу победителя от срещата между Ливърпул и Кристъл Палас. Двубоят можете да проследите пряко по DIEMA SPORT 2 от 15:30 часа.