Лестър победи с 4:2 гостуващия Бърнли и излезе начело във Висшата лига благодарение на по-добрата си голова разлика от Евертън, Арсенал, Ливърпул и Кристъл Палас, които също имат по 6 точки. Головете за "лисиците" бяха дело на Харви Барнс, Джеймс Джъстин и Денис Прат, както и автогол на бранителя на гостите на Ерик Питерс. 

"Лисиците" получиха ранен гол, дело на стрелеца на "виненочервените" Крис Ууд, но след това изцяло доминираха и заслужено стигнаха до успеха. 

До полувремето Харви Барнс успя да изравни след нова асистенция на новото попълнение, дошъл от Аталанта, Тимоти Кастан. В началото на втората част момчетата на Брендън Роджърс вдигнаха темпото и в рамките на 10 минути направиха резултата 3:1. 

Първо автогол си отбеляза Джеймс Джъстин, след което, в 61-та минута, младият краен бранител Джеймс Джъстин покачи на 3:1. 

Попаденията в срещата обаче не бяха свършили. В 73-та минута 22-годишният ирландец Джими Дън направи цифровото изражение на светлиното табло 3:2 за домакините след хубава асистенция на Дуайт Макнийл. 

Само 6 минути по-късно обаче беше оформено и крайното 4:2. Активният Харви Барнс намери полузащитника Денис Прат, който мне сбърка, за да запази стопроцентовия актив на своя тим в класирането.