Отборът на Лестър победи с 2:0 Евертън като гост в мач от 15-ия кръг на Висшата лига. Юри Тилеманс поведе "лисиците" към успеха с гол-бижу в 45-ата минута, а Харви Барнс оформи крайния резултат в 86-ата минута.


Guilliver/GettyImages
27 снимки

Лестър започна силно мача и още в 4-ата минута Патсон Дака бе близо до това да се разпише. Той шутира от границата на назателното поле, но стража на Евертън отрази удара.

В 43-ата минута Патсон Дака имаше добра възможност да реализира, но Джордан Пикфорд се намеси и спаси.

Първият гол за Лестър дойде в края на първото полувреме, когато след избита топка, Юри Тилеманс нанесе невероятен изстрел, който срещна напречната греда и влезе - никакъв шанс за стража на Евертън.

В началото на второто полувреме, Доминик Калвърт-Люин получи чудесно подаване в наказателното поле, но пропусна златния шанс да удвои преднината на "лисиците". В 60-ата минута пък Джеймс Мадисън имаше шанс да направи това, след като стреля от границата на наказателното поле, но ударът му разтресе вратата, след като срещна гредата. 

След страхотна атака на "лисиците", в която Джеймс Мадисън изигра ключова роля през 86-ата минута се стигна и до второто попадение за гостите. Мадисън центрира в наказателното поле на Евертън, а там Харви Барнс изпрати топката в мрежата.

Отборът на Лестър се изкачи до 13-то място във Висшата лига след спечелването на трите точки. Евертън пък остана на 15-то място с актив от 14 точки, равен с този на "лисицте".

Евертън Лестър

източник: SofaScore