Отборът на Лийдс Юнайтед надви Борнемут в истинско зрелище със седем гола. Домакините изоставаха с 1:3, но успяха да стигнат до победа с 4:3.


Guilliver/GettyImages
30 снимки

Домакините започнаха силно мача и поведоха още в 3-ата минута, когато Родриго се разписа от дузпа за 1:0. Радостта на домакините трая твърде кратко, тъй като още в 7-ата минута равенството бе възстановено при първото по-сериозно нападение на “черешките”. Филип Билинг центрира, бранител в бяло успя да отклони, но топката отиде на крака на Таверние, който се разписа за 1:1. Футболистите на Гари О’Нийл постигнаха пълен обрат още преди да са изтекли 20 минути от двубоя, когато ролите се размениха и този път Таверние напредна отлично, след което намери в наказателното поле Билинг и той с безпощаден удар с левия крак покачи на 1:2.

Отборът на Борнемут имаше сериозни претенции за дузпа в 39-ата минута, след като Соланке бе спрян непозволено, според футболистите на "черешките". ВАР прегледа ситуацията и не отсъди дузпа. Само минута по-късно системата за видео-асистенция на съдията отново трябваше да се намесва, но този път за нарушение на Кийфър Мур срещу Робин Кох, този път за червен картон, но до такъв не се стигна.

Доминик Соланке след нова асистенция на Таверние все пак се разписа в 48-ата минута на двубоя и направи положението на домакините отчайващо.

Появилият се като резерва Сам Грийнууд върна домакините в двубоя в 60-ата минута, когато се разписа за 2:3, след като се добра до една отскочила от крак на бранител топка. Само осем минути по-късно отново той центрира брилятно след корнер, където Лиъм Купър надскочи отбраната на далечната греда и отново възстанови равенството за втори път в двубоя. В герой за Лийдс отново се превърна Крисенсио Съмървил, който вкара победното попадение и срещу Ливърпул преди седмица. В 84-ата минута Ньонто прокара отлично топката към крилото, Съмървил се оказа очи в очи със стража на “черешките” Маркъс Травърс и го преодоля за 4:3.


В друг мач от Висшата лига, Нотингам и Брентфорд завършиха при резултат 2:2 и си разделиха по една точка, а автогол лиши Брентфорд от успеха. Головете на домакините бяха дело на Морган Гибс-Уайт и автогол на Занка в края на мача. За "пчеличките" пък се разписаха Мбемо и Йоан Уиса. Брентфорд остава на 10-то място, поне засега, с актив от 16 точки, а Нотингам Форест остава на последното място в класирането на английския шампионат.

Брайтън пък се приближи до топ 4 след труден успех над Уулвърхямптън. "Чайките" спечелиха с 3:2 като гост и отавиха "вълците" на предпоследното място във Висшата лига. Адам Лалана изведе Брайтън напред още в 10-ата минута, а Уулвс обърна с голове на Гедеш и Рубен Невеш.  Гостите обаче изравниха в 44-ата минута чрез Каору Митома, а домакините получиха червен картон в края на полувремето. Той бе на сметката на Нелсон Семедо. Паскал Грос донесе победата за "чайките" в 83-ата минута.