Елитният Лестър победи с 1:0 Уолсол в двубой за ФА Къп. "Лисиците" гостуваха на тима от четвърта дивизия в Англия в спор за място на осминафиналите в турнира. 


„Лисиците“ изиграха вяло първото полувреме. В 48-ата минута гостите получиха дузпа, която бе изпълнена от Юри Тилеманс. Халфът на Лестър обаче не успя да отбележи от бялата точка и така равенството се запази.

Лестър продължи да натиска в началото на второто полувреме. В 57-ата минута Еванс направи страхотно двойно спасяване, след като първо изби удар на Тилеманс от далечна дистанция, а след това отрази и добавката на Дака.

В 68-ата минута Лестър най-сетне поведе. Това обаче се случи с голяма доза късмет, след като удар на Ихеаначо извън наказателното поле рикошира в гърба на Комли и влезе във вратата на Еванс. Това бе 50-и гол на Ихеаначо с екипа на Лестър.

В другата ранна среща от ФА Къп, Лийдс победи Акрингтън с 3:1 като гост. Лийдс поведе още в 23-ата минута с гол на Джак Харисън, а Жуниор Фирпо и Луис Синистера добавиха по още един гол през второто полувреме. В 81-ата миунта Адекоя от състава на домакините успя да върне едно почетно попадение и оформи крайният резултат. Така Лийдс продължава към осминафиналите за ФА Къп.