Лестър обяви привличането на алжирското крило Рашид Гезал.

Полузащитникът парафира четиригодишен договор с „лисиците”, след като финализира трансфер от Монако на Острова за 10 милиона паунда.

26-годишният футболист е привлечен в Лестър с мисията да замести напусналия му сънародник Риад Марез. Алжирският плеймейкър бе трансфериран в шампиона Манчестър Сити по-рано през лятото.

Гезал стартира своята кариера в Лион преди да премине в Монако. При „монегаските” той изиграва 33 срещи през 2017/18 и четири мача в Шампионската лига, вкарвайки две попадения.

„Много съм развълнуван и щастлив, че подписах с Лестър. Познавам Клод Пюел от Лион и от самото начало желаех да подпиша с отбора”, бяха първите думи на Гезал пред клубната телевизия.

„Рашид Гезал е чудесно попълнение за нашата група от играчи. Ще ни донесе креативност и страст в предни позиции. Познавам го от много години, тъй като бе в академията на Лион. Целият му футболен път е преминал през очите ми и сега е време да предприеме по-високо ниво”, пък довери мениджърът на Лестър Клод Пюел.

Лестър открива кампанията си във Висшата лига с гостуване на Манчестър Юнайтед в петък, 10 август. Срещата можете да гледате от 22.00 часа по DIEMA SPORT 2, както и на дигиталната платформа PLAY DIEMA XTRA BG.