Нападателят на Лестър Сити Джейми Варди няма да играе няколко седмици. Това призна мениджърът на "лисиците" Брендън Роджърс. Голмайсторът на Висшата лига за миналия сезон ще се подложи на операция от херния, която го мъчи от началото на кампанията. Въпреки хернията Варди вече вкара 13 гола във всички турнири.

В събота Лестър ще гостува на втородивизионния Брентфорд за купата ан Англия и Варди няма да играе в мача.

"Джейми ще бъде аут за няколко седмици. Както знаете, през последните няколко месеца трябваше да контролираме игровото му време, но той бе фантастичен. Сега имаме малък прозорец, който позволява тази операция да бъде извършена и очаквам до няколко седмици той отново да играе на пълни обороти", заяви Роджърс.

Северноирландският мениджър добави, че в състава за мача с Брентфорд ще има някои ротации, но стартовите 11 няма да бъдат сериозно отслабени.

"Да, ще има промени, но ще избера силна единайсеторка. Смятам да играя със състав, в който всеки от играчите е национал на своята страна. Имам вяра във всеки играч в състава и винаги ще избирам тези, с които смямам, че можем да постигнем победи. Няма как обаче да не се правят и промени", обясни Роджърс.