Марк Ноубъл ще прекрати кариерата си, въпреки шансовете на Уест Хям да се класира за Шампионската лига през следващия сезон. Халфът носи екипа на лондончани от 2004 година насам и се превърна в клубна легенда.

Капитанът на "чуковете" е с основна заслуга за класирането на отбора за полуфиналите в Лига Европа.

"Дали евентуалното спечелване на трофея в Лига Европа ще ме накара да променя решението си? Не. Това е честният ми отговор. Един такъв край би бил наистина повече от специален. Ако това се случи, ще бъда много щастлив. Ще мога да дойда и да гледам двубоите от Шампионската лига, а до мен ще имам купата от Лига Европа", заяви 34-годишният Ноубъл пред медиите.

Уест Хям се изправя срещу Айнтрахт Франкфурт на полуфиналите във втория по сила европейски клубен турнир. Първата среща е в четвъртък в Лондон.

"Този много специален сезон все още не е приключил. Може би ни очаква един от най-важните мачове. Искам да му се насладя заедно с феновете, моите съотборници и треньорския щаб. Много пъти съм си мечтал за точно такъв сезон, но не съм вярвал, че може да стане реалност", каза още опитният полузащитник пред медиите.

През 1965 година "чуковете" печелят турнира на носителите на национални купи.