Венсан Компани е отказал предложение от Манчестър Сити да стане помощник треньор на Пеп Гуардиола, съобщават медиите в Белгия.

Бившият капитан на „гражданите“ има договор като играещ мениджър в Андерлехт до 2022, след като напусна „Етихад“ миналата година след изпълнен с трофеи 11-годишен престой в клуба. Компани, който никога не е криел желанието си един ден да бъде мениджър на Сити, разкрил, че иска да остане за момента в Андерлехт.

В четвъртък най-успешният белгийски клуб отвърна на скорошните финансови проблеми, след като Вутер Ванденхуте замени Марк Куке на президентския пост. Андерлехт финишира едва осми в Про лигата миналия сезон, който бе прекратен заради глобалната пандемия – тяхното най-слабо класиране след ВСВ.

Мениджърът на Сити Гуардиола търси нов помощник треньор, след като предишният му асистент Микел Артета застана на треньорското кормило в Арсенал миналия декември. 34-годишният Компани спечели четири титли на Висшата лига, два пъти ФА Къп и четири Купи на Лигата, като е считан от мнозина за един от най-великите играчи в историята на Сити. /БГНЕС