Легендата на Ливърпул - Емил Хески, има големи финансови проблеми, твърди "Сън". В основата им е решението да се присъедини към инвестиционната схема на знаменитости, която е в центъра на данъчен скандал за 1,6 милиарда евро.
 
45-годишният Хески, който е баща на шест деца от две жени, е получил искане от Върховния съд на Обединеното кралство да плати 50 000 евро. Отделно има и дълг от около 110 000 евро, натрупан, докато е работил във футболното развитие във ФА от 2017 до 2020 г.
 
Преди това Хески бе принуден да затвори ресторанта си, който управляваше със съпругата си, след като задлъжня със 180 000 евро.
 
Хески инвестира в инвестиционната схема след Дейвид Бекъм, Джейми Карагър и Стивън Джерард. Минималният залог беше 55 000 евро. Сега Хески е пред фалит и въпросът е колко пари са му останали от богатата му кариера.
 
Освен за Ливърпул, Хески е играл още за Лестър, Бирмингам, Уигън, Астън Вила, Болтън и Нюкасъл. Той има 62 мача и 7 гола за националния отбор на Англия. През последните години той работи като ръководител на футболното развитие в женския отбор на Лестър Сити, а след това в националния отбор на Англия до 18 години.