Роберто Фирмино е информирал Юрген Клоп и Ливърпул за решението си, че иска да напусне отбора след осем години на „Анфийлд“. Бразилският нападател премина при 19-кратните шампиони на Англия от Хофенхайм през 2015-а, когато още начело на клуба беше Брендан Роджърс.

Той помогна на отбора да спечели абсолютно всички трофеи, които могат да бъдат спечелени в хода на тези години, а привличането на Дарвин Нунес през лятото лимитира още повече игровите му минути. В резултат на това репортерът Флориан Плетенберг написа, че Фирмино е говорил с Клоп и му е заявил с най-добри намерения, че иска да напусне в края на сезона.

БГНЕС
51 снимки

Неговият договор изтича през юни и няма да бъде подновен и така той ще напусне като свободен агент през лятото. Въпреки новините, всички фенове на Ливърпул отдават заслуженото на №9 за чудесната му кариера в клуба и радостните мигове, които е донесъл на привържениците.

Фирмино има 107 гола в 353 мача от всички надпревари за английския гранд и вкара четири гола по време на шампионската кампания за отбора в ШЛ през 2019-а година, като пропусна само един мач в турнира тогава.