Джейми Карагър критикува играта в защита на Върджил ван Дайк, като описа проблемите на нидерландеца като липса на интензивност, след като Ливърпул загуби срещу Манчестър Юнайтед с 2:1.

Възраждащите се "червени дяволи" спечелиха за първи път през настоящия сезон на Висшата лига. Централният защитник на "червените" Ван Дайк беше виновен за първия гол на Юнайтед, стоейки неподвижен, тъй като крилото Джейдън Санчо имаше твърде много време и пространство, за да отбележи. Емблематичният бивш защитник на Ливърпул Карагър критикува "интензивността" на защитника.

„Това е единственото нещо, за което бих упреквал Ван Дайк като играч. Той е перфектен в повечето неща. Единственото нещо, което понякога се питам е дали му липсва малко интезивност и агресия в определени моменти в мача.", сподели легендата на Ливърпул.

„Знам, че никога не го виждате на пода и това е сила за един защитник, ако защитник е на тревата през цялото време, това не е добър знак. Но от време на време трябва да се хвърлиш за топката. При гола на Санчо, той буквално стоеше там. Това е момент, когато трябва да изхвърчиш и просто да се хвърлиш върху противника. Не можеш просто да стоиш там!", заяви бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагър.