Мениджърът на Ливърпул – Юрген Клоп, призна, че няма много аргументи, с които да оправдае загубата от Манчестър Юнайтед с 1:2 на „Олд Трафорд”. „Мърсисайдци” влязоха в мача като абсолютен фаворит заради слабото представяне на „червените дяволи” от началото на сезона, но бяха неприятно изненадани от преобразения тим на Ерик тен Хаг.

„Обезпокоен съм за нашата ситуация, но сега започваме да се готвим за Борнемут и Нюкасъл. Началото на мача бе точно такова, каквото всички изключваха, но феновете на Юнайтед го очакваха. Те бяха малко по-агресивни от нас. Те показаха играта, която искаха, за разлика от нас. Вкараха ни гол, при който трябваше да се защитаваме по различен начин. През втората половина на първото полувреме им създадохме проблеми. Имахме страхотни възможности за гол”, сподели Клоп.

„На почивката показах на играчите си някои ситуации, в които се справихме наистина добре и исках от тях да играем по този начин, но тогава допуснахме втори гол. След това трябваше да догонваме и на моменти прибързвахме. Вкарахме гол, който заслужавахме в този период, опитахме, но трябва да признаем, че в края не бе достатъчно и затова загубихме. Нямам много аргументи, загубихме мача. Може би в друг ден, с повече вярва в това, което правим, можем да обърнем подобен мач, За да играем футбола, който можем, трябва да се борим. В събота имаме добър домакински мач (срещу Борнемут – бел.ред.) и „Анфийлд” трябва да изригне. Трябва да запалим искрата и да си върнем ритъма. Ще опитаме абсолютно всичко, което всеки привърженик очаква – ще се борим за живота си”, сподели още Юрген Клоп.