Легендата на Ливърпул Джон Барнс изрази мнение, че настоящият състав на мърсисайдския клуб е невъзможно да бъде подсилен.

"Мърсисайдци" не направиха никакви впечатляващи трансфери през изминалото лято, като единствено в състава беше привлечен вратаря Адриан, който замени напусналия Симон Миньоле. Барнс обаче не смята това за проблем, като изтъкна и завръщането на Джо Гомес и Алекс Окслейд-Чембърлейн като ключови за надграждането над постиженията през миналия сезон. 

"Не мисля, че някой би могъл да подсили състава на Ливърпул. Може само да го допълни. Погледнете Манчестър Юнайтед, Арсенал, Челси и дори Тотнъм. Всички те се нуждаят от нови футболисти за стартовите си състави, но не и ние", каза англичанинът.

"Няма играчи, които да могат веднага да заемат места в атакуващата тройка, тройката полузащитници или четворката защитници. Не мисля, че Ливърпул се нуждаеше от нови попълнения това лято".

"Хората забравят също така, че се завръщат Окслейд-Чембърлейн и Джо Гомес. Двамата не играха много през миналия сезон и на практика са като нови попълнения за отбора. Това отново оправдава решението на клуба". 

Ливърпул в първия кръг от новия сезон се наложи над Норич с 4:1. Във втори кръг възпитаниците на Юрген Клоп гостуват на Саутхемптън в събота.