Изключително нелепа контузия е получил вратарят на Ливърпул Адриан, който се превърна в герой за своите в сблъсъка за Суперкупата на Европа срещу Челси. Испанецът, който дойде на „Анфийлд” като свободен агент на мястото на Симон Миньоле, започна бурно кариерата си в тима на европейския клубен шампион.

Адриан трябваше да влиза „на пожар” още в първия мач на Ливърпул за сезона във Висшата лига, след като титулярът Алисон Бекер контузи прасеца си, опитвайки се да вкара топката в игра. Бразилецът ще отсъства от терените близо осем седмици, което пък от своя страна отвори вратата за Адриан.


Истинска прокоба за вратарите в Ливърпул


 

Именно той застана под рамката на вратата във финала за Суперкупата на Европа срещу Челси, спечелен от „червените” след изпълнения на дузпи. Адриан дори се превърна в герой за своите, спасявайки последния наказателен удар, като по този начин осигури трофея за новия си клуб.

Днес обаче стана ясно, че Адриан е получил травма в глезена по време на празненствата след последния съдийски сигнал. Най-странното е, че испанецът е пострадал след остро влизане в краката му от страна на… „червен фен”. За това разкри самият мениджър на тима Юрген Клоп на днешната си пресконференция преди гостуването на Саутхемптън във Висшата лига. Това поставя под въпрос Адриан за мача утре и задълбочава кризата на вратарския пост в Ливърпул.

Веднага в социалните мрежи изтече видео от момента, в който фенът на Ливърпул нахлува на терена и рита Адриан.

Вижте странния момент: