Легендарният халф на Манчестър Юнайтед Рой Кийн е подлагал играчите си на много тежки изпитания докато е бил начело на състава на Ипсуич.

Кийн прекара два сезона начело на „трактористите“ в периода 2009-2011-та, след което беше помощник треньор в Астън Вила, Нотингам Форест, както и националния отбор на Ирландия.

По времето си в Ипсуич обаче Кийн очевидно не се е свенял да покаже суровия си нрав, като един от бившите защитници на отбора, Деймиън Дилейни, споделя за трудностите, които е изживял през този период.

„Той почти ми се извини, което си е нещо невиждано за него! Аз нямах проблем с отношение, въпреки че изядох много негативи. Той правеше това, което смяташе за правилно“, започна Дилейни.

„Смятайте щом самият Рой Кийн ти каже, че е прекалил! Това, което ми помагаше и ме държеше фокусиран, беше фактът, че бях титуляр. Той ме разрушаваше след всеки мач, но пък на следващата седмица отново бях титуляр. Това ме успокояваше, защото знаех, че не мисли, че не ставам за нищо“, завърши бранителят.