Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн смята, че някогашният му отбор има да работи страшно много, докато се превърне в достоен претендент за титлата на Англия отново. Юнайтед не е печелил лигата от напускането на Алекс Фъргюсън през 2013-а година, като през тази година е на петото място с 37 точки пасив от лидера Ливърпул.

БГНЕС
14 снимки

Кийн обаче признава, че отборът на Оле Гунар Солскяер показва позитивни нотки през 2020-а година, но смята, че „пътят е много дълъг” до това клубът отново да се намеси за местата в челото. „Имаше някои добри неща, показани от отбора през мачовете. Когато се завърнат здрави Пол Погба и Маркъс Рашфорд, тогава ще бъде страхотно за Юнайтед, но има да се извърви много дълъг път, за да достигнат Ливърпул и Манчестър Сити. Показаното в последната половин година е добре, попълненията се приспособиха на ниво и трябва време”, каза Кийн пред Sky Sports.

getty images
17 снимки

„Може да се направи и добър завършек на сезона, след който да се вземат нови двама играчи през лятото, за да има дълбочина”, акцентира ирландецът.

Ман Юнайтед е едва на три точки зад четвъртия Челси, като засега няма гаранции как ще продължи първенството на Англия поради пандемията от коронавирус.