Бъдещето на Микел Артета в Арсенал изглежда все по-несигурно. Испанският специалист се намира в доста трудно положение, след като „топчиите“ записаха 2 загуби в първите си два мача от сезона във Висшата лига. Нещо повече, лондончани дори нямат отбелязан гол, а спекулациите за бъдещето на Артета стават все по-сериозни. Очаква се съвсем скоро мениджърът  да бъде уволнен, като се твърди, че предстоящият мач срещу Манчестър Сити в събота е неговият последен шанс да остане на поста.
 
Легендата на Манчестър Юнайтед Рой Кийн обаче е на друго мнение и твърдо застана зад испанеца. Според бившия капитан на „червените дяволи“ Артета има нужда от време и шефовете трябва да го оставят спокойно да си върши работата. 
 
„Арсенал наистина се намира в тежка ситуация. Два мача, две загуби - едва ли е началото, което всички са искали, но фактите са такива. Според мен там проблемите са много по-дълбоки и  треньорът е последната грижа на шефовете. Да, когато няма резултати, за всичко е виновен мениджърът, но аз мисля, че тук вината не е на Артета. Проблемът е, че в Арсенал няма лидери, не се виждат хората, които могат да поведат отбора напред. В тима разполагат с млади и обещаващи футболисти, но за да се реализира техния потенциал, трябва време. 
 
Бих посъветвал ръководителите да не бързат с освобождаването на Артета. Той е добър специалист и може да помогне на Арсенал да си стъпи на краката. Нека ръководството остави всичко на времето и позволи на испанеца просто да върши своята работа“, коментира бившият ирландски национал.