Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил предупреди Ливърпул, че през следващия сезон отборът ще трябва да е на още по-високо ниво, ако иска да защити титлата, която ще спечели през този сезон във Висшата лига. 

"Мърсисайдци" се нуждаят от само още две победи, за да достигнат до първа титла от 30 години насам. Отборът на Юрген Клоп води с цели 25 точки пред най-близкия преследвач от Манчестър Сити и всякакви въпроси около съдбата на титлата изглеждат предрешени. 

Невил обаче подчерта, че "гражданите" ще са изключително амбицирани да си върнат мястото на върха през идната кампания и че в Ливърпул ще трябва да вдигнат още нивото си нагоре, за да могат да защитят успехите си. 

"Трябва да преминеш към следващото ниво. Няма как просто да повториш представянето си от предишния сезон, защото всички са свикнали с него вече. Ливърпул са способни на това, но ще бъдат преследвани от много гневни Манчестър Сити и Пеп Гуардиола", започна бившият английски национал. 

"Ливърпул не трябва да се главозамайват след първата титла, трябва веднага да я забравят. Не мисля, че ще го направят обаче, Клоп не ми изглежда като човек, който ще си лежи на лаврите. Спечелването на втората титла е повече ментално упражнение, отколкото нещо, свързано с таланта ти", завърши печелилият многократно титлата от Висшата лига с Манчестър Юнайтед Невил.