Легендата на Ливърпул Джейми Карагър смята, че Тимо Вернер е предпочел трансфер в Челси частично и заради огромната конкуренция в състава на "мърсисайдци" в нападение. 

Вернер се очаква скоро официално да бъде представен като нов играч на Челси срещу сумата от 54 милиона паунда. Мнозина смятат, че цената се е оказала твърде солена за Ливърпул с оглед финансовите рестрикции след пандемията от коронавирус. Карагър обаче подозира, че и наличието на Роберто Фирмино, Садио Мане и Мохамед Салах като тройка в нападението на отбора е изиграло своята роля. 

"Мисля, че ако пандемията не се беше случила, то Тимо Вернер щеше да е играч на Ливърпул. Не беше само заради парите. Ако Вернер беше подписал той щеше да внесе нужното разнообразие в нападениято на Ливърпул, защото можеше да играе както на крилото, така и през центъра", започна бившият централен защитник. 

"Да похарчиш 50 милиона, за играч, който нямаше да е титуляр обаче е отговорно решение и след като няма да има Олимпиада и Купа на Африканските нации, то шансовете за Вернер вероятно щяха да са още по-ограничени. Салах, Мане и Фирмино не пропускат много мачове", завърши тезата си Карагър.