Легендата на Арсенал Пол Мърсън, който в момента работи като футболен анализатор, предрече загуба на „артилеристите“ в дербито срещу Ливърпул днес.

Лондончани записаха впечатляваща серия под ръководството на Унай Емери. Арсенал няма загуба в последните си 13 мача във всички състезания и днес ще се опитат да продължат тази поредица срещу Ливърпул

Според Пол Мърсън обаче, който има над 300 мача за „артилеристите“, Арсенал ще се срине точно в днешния сблъсък.

„Не мога да видя нищо друго, освен победа на Ливърпул. Мисля, че това е денят, в който Арсенал ще покаже големите си проблеми. Защитата им е ужасна, няма никаква разлика от преди. Ектор Бейерин е контузен, Гранит Джака играе на левия бек, въпреки че е централен полузащитник, Лихтщайнер е на десния бек. Той е добър футболист, но е почти на 35 години. Колко 35-годишни има във Висшата лига“, коментира анализаторът на Sky Sports.

“Лестър разкъса Арсенал на парчета за 30 минути. Отбелязаха гол, Хари Магуайър пропусна, не им свириха дузпа. Нападателното трио на Лестър дори не се доближава до това на Ливърпул. Не виждам изобщо как Арсенал ще се справи с тях. Хората казват: Арсенал ще отбележи голове... но защитата на Ливърпул е страхотна до този момент. Арсенал спечели 11 мача, но спокойно можеше да загуби четири от тях“, сподели още Пол Мърсън.

Още по темата:

Сериозни проблеми тормозят Арсенал

Клоп: Това е най-вълнуващият сезон от години

Салах на линия за Арсенал, но капитанът е аут