Легендарният вратар на Арсенал Йенс Леман повдигна интересна тема за размишления, задавайки си въпроса дали тежките мерки срещу разпространението на коронавируса няма да навлекат повече проблеми на обществото, отколкото ползи. 

Getty/Gulliver images
13 снимки

Повечето правителства в Европа обявиха карантина, която на практика спря всички спортни и други масови мероприятия, както и нареди спирането на работа на повечето ресторанти и всякакъв тип заведения. Бившият германски вратар, част от отбора на "Непобедимите" на Арсенал през 2004-та година, сподели мнението си по темата в "Туитър". 

"Трудно е да се обясни. Нивата на смърност в Европа към 8-ми март са по-ниски в сравнение с предишни години за Европа. Нека да изчакаме за нови данни в края на седмицата. Възможно ли да е създадем повече проблеми за здравето на хората при затварянето на всичко?", започна Леман. 

"По-добре ли е да си седим вкъщи и да си губим работата и да оставяме бизнесите ни да фалират? Дали няма да има рязко влошаване на здравето на много хора като следствие от финансовите проблеми след края на епидемията? Кой може да даде отговор на това?". завърши различната си гледна точка бившият страж.