Ливърпул спечели съдебната битка за милиони със спонсора на екипите - New Balance. Марката за спортно облекло обвини европейските клубни шампиони, че отказват да спазват условията на споразумението на двете страни на стойност над 40 милиона паунда годишно, което изтича в края на сезона.

Как обаче се стигна до решението на съда? С помощта на Серина Уилямс, Леброн Джеймс и Дрейк.

Сътрудничеството на футболния клуб с New Balance започна през 2011-а и носи в клубната каса над 40 милиона годишно с договор до края на настоящия сезон. Базираната в Бостън компания се обърна към съда заради клауза, според която ръководството на Ливърпул е задължено да ги информира за всякакви конкурентни оферти и да им даде възможност да продължат контракта, ако се съгласят да покрият тази сума.

Мърсисайдци подготвят сделка с Nike, но под условията на сегашното споразумение, New Balance може да поднови автоматично своя договор с клуба, ако удовлетвори която и да е оферта. От New Balance са съгласни да изравнят предложението на Nike, което е от 70 милиона паунда годишно, тъй като искат да останат в един от най-големите клубове в световния футбол.

Тогава Ливърпул активира коза „Серина, Дрейк, Леброн“.

От „червените“ заявиха, че New Balance не могат да удовлетворят предложението на Nike във връзка с маркетинга и дистрибутирането на продукти за Ливърпул и поискаха рекламни лица да станат Серина Уилямс, Леброн Джеймс и Дрейк. Тоест направиха така, че досегашната им компания за спортна екипировка да не може да активира клаузата „преподписване при равни условия с конкурента“.

Същевременно гореспоменатите звезди на Nike започнаха кампания.

И хитрият ход даде резултат.

„Клубът е щастлив от решението на съдията да отсъди в полза на Ливърпул след законовото дело с нашия настоящ спонсор на екипите New Balance. Ще продължим работата си с марката за спортно облекло през настоящия сезон, в комбинация с подготовката за следващата кампания с новия ни спонсор“, сподели говорител на „червените“, е официалното съобщение./tenniskafe