Луис Енрике се намира в много напреднали преговори с ръководството на Челси и ще наследи Антонио Конте на мениджърския пост на „Стамфорд Бридж“, след края на настоящия сезон, твърди „Le Parisien“.

Според информацията, Енрике е много близо до постигането на споразумение с дясната ръка на собственика на Челси Роман Абрамович – Марина Грановская, която лично води преговорите с бившия треньор на Барселона и неговия агент.

Луис Енрике е отказал оферта от страна на Пари Сен Жермен, тъй като се намира на заключителен етап в преговорите с Челси и не иска да пропуска възможността да поеме отбора и да започне работа във Висшата лига.

През последните месеци Луис Енрике ходи на курс по английски, за да може да поддържа езика и да няма проблеми с комуникацията си с играчите, след като поеме Челси.

Лично Неймар искаше Енрике да смени Унай Емери на треньорския пост в Пари Сен Жермен, но по всичко изглежда, че това няма да стане.

Луис Енрике е направил сериозни компромиси относно личните си условия, за да поеме Челси. В последните дни се появиха информации, че между двете страни има сериозни финансови разминавания, но бившият треньор на Барселона сериозно е намалил претенциите си за заплата.

ПСЖ здраво настъпва за Конте

Енрике се е съгласил на по-малко финансово възнаграждение, защото е получил гаранция от Марина Грановская, че ще разполага с повече средства за привличането на нови играчи.

Спрягат бивш наставник на Левски за заместник на Конте

Гуардиола: Луис Енрике има капацитет да блести в Премиършип

Луис Енрике взима екипа си от Барселона заедно със себе си в Челси

Луис Енрике приема по-малка заплата, за да води Челси