Футболистът на Манчестър Сити, Аймерик Лапорт, вярва, че ще се завърне по-силен, когато сезонът бъде възобновен. Френският национал пропусна по-голямата част от кампанията, след като контузи коляното си в победата срещу Брайтън през септември. 

Три месеца по-късно Лапорт се завърна, но издържа само половин час на терена в двубоя от ШЛ срещу Реал Мадрид и отново влезе в лазарета на "гражданите". 

"Беше един от най-отвратителните ми моменти, но смятам, че ще се завърна по-силен", заяви Лапорт пред BBC Radio 5. 

"Добре съм, мога да играя оставащия сезон без проблем. Бях изцяло фокусиран върху завръщането си и може би избързах. Стараех се да се завърна на високо ниво веднага, но вече съм напълно здрав."

Запитан за най-добрият треньор в света, футболистът отдаде значимото на наставника на "гражданите" - Пеп Гуардиола, и на Марсело Биелса, под чието наставление Лапорт прекара престоя си в Атлетик Билбао.

"Трудно е да се каже, но те са най-добрите мениджъри в света. Много са различни, но знаят всичко относно футбола.. Да работя с Биелса ми бе трудно, тренираш всеки ден, понякога по два пъти, нямаш време дори да помислиш за себе си, но това ме разви като играч", призна Лапорт.