Централният бранител на Манчестър Сити Аймерик Лапорт е уверен, че бившият треньор в тима Микел Артета, ще постигне голям успех като мениджър на Арсенал. Испанецът прекара три години като помощник на Пеп Гуардиола в Сити, преди да премине в Лондон, за да поеме бившия си клуб.

Артета се радва на солиден старт като мениджър на „артилеристите“, след като тимът единствения във Висшата лига, който все още не е загубил мач през 2020 година.

„Микел е страхотен треньор и за мен той беше един от най-добрите хора, които съм срещал в Манчестър. Той се опитва да помага на играчите през цялото време, той имаше наистина добри отношения с всички, особено с мен. Мисля, че той е страхотен мениджър и ще направи страхотни неща в треньорската си кариера“, заяви Лапорт пред „Sky Sports“.

Самият Гуардиола призна, че Артета вече е показал обещаващи знаци като мениджър.

„Позиционната му игра се подобрява с всеки изминал ден. Да направите това за толкова кратко време не е лесно. И съм почти сигурен, че Арсенал ще има успех в бъдеще с него на пейката“, каза испанецът.

Сблъсъкът между Манчестър Сити във Висшата лига с Арсенал, който трябваше да се проведе в сряда, беше отложен поради опасения от коронавирус.