Мениджърът на Челси Франк Лампард е готов да пусне стрелеца Оливие Жиру да напусне под наем през зимния трансферен прозорец, ако формата на Тами Ейбрахам продължи да е така добра. 

Жиру получаваше доста възможности за изява през миналия сезон, но през настоящия френският нападател не може да измести Ейбрахам, който не спира да вкарва до момента. 

Лампард желае да запази Жиру като втора опция за атаката на "сините". Липсата на игрови минути обаче е възможно да принуди Жиру да потърси късмета си на друго място. Лампард даде мнението си по темата. 

"Уважавам всички играчи, но особено тези, които са в началото на 30-те си години. Затова имах и специален разговор с Оливие, преди да замине за двубоите с Франция", коментира Лампард. 

"Обичам професионализма му. Той не би трябвало да е доволен, че не играе. Това е белег на добър играч. Казах му, че той ще получи своите шансове и ще получи достатъчно минути". 

"За момента Тами се справя отлично и това означава, че минутите за Оливие са малко. За това съм готов да седнем и да говорим за януари, но все още е рано", завърши легендата на Челси.