Мениджърът на Евертън - Франк Лампард, бе изключително щастлив от победата на "карамелите" с 3:2 у дома срещу Кристъл Палас във Висшата лига. Този драматичен успех, дошъл след изоставане от 0:2 на почивката, осигури мястото на "сините" от Ливърпул в елита и догодина кръг преди края на сезона.
"Това е един от най-великите моменти в моя футболен живот. В кариерата ми съм бил късметлия да изживея невероятни радости, особено като треньор и футболист в Челси. Дойдох в Евертън преди три месеца. Запознах се с позитивни хора, които искат да променят нещата. Видях реакцията на футболистите и публиката. Искаше ми се да изляза от тялото ми, помислих си, че може дори да се разплача. Горд съм да бъда начело на този много специален клуб. Някой може да каже, че не сме спечелили нищо, но нека да дойде и да види какво означава всичко това за хората. Показахме изключителен характер. Привържениците ни дръпнаха напред. Те бяха нещо повече от 12-ия играч за нас", заяви Лампард пред медиите.
 
В последния кръг от Висшата лига отборът на Евертън гостува на Арсенал, който има шансове за класиране в Шампионската лига.