Мениджърът на Челси Франк Лампард посочи Мейсън Маунт като младокът, който му е направил най-силно впечатление по време на предсезонната подготовка.

20-годишният атакуващ халф прекара миналия сезон под наем в състава на Дарби Каунти, където треньор беше именно Лампард. Англичанинът все още няма официален мач за "сините“, но треньорът му очевидно е готов да поправи това.

"Свърши много работа. Доволен съм от начина, по който тренираше и от изградения му статут в отбора. Играчите веднага оцеляват качествения футболист, но също така и характера и работоспособността. Мейсън има всички тези качества“, коментира легендарният бивш полузащитник на Челси“.

Съотборникът на Маунт Давид Луис се изказа също толкова ласкаво за него, предричайки на младия англичанин страхотна кариера.

"Много съм щастлив, защото виждам играч с голям талант и манталитет. Всички знаят, че той притежава таланта и може да вкара голове. Това обаче, което ми прави най-добро впечатление е как тренира и се опитва да попива всеки ден от всички. Мисля, че той е бъдещето на Англия и Челси“, завърши бразилският централен защитник.