Жозе Моуриньо вярва, че трансферното ембарго не е толкова лошо нещо и насърчи Франк Лампард да извлече максималното от младите и талантливи играчи в Челси.

"Зависи какво имаш в академията, това е основното. Аз мисля, че всеки мениджър в света обича да играе с млади играчи от академията”, заяви Моуриньо пред "Скай Спортс".

"Челси е много специален клуб и има традиции в развитието на млади играчи. Ще дам пример: Челси има нужда от централен защитник, но не е нужно да купуват, защото имат Зума. Той е шампион на Англия и е твой играч, къде ще купиш по-добър от него?”

"Имат ли нужда да купуват централен нападател? Не! Имат Тами Ейбрахам. Той познава клуба, създаден е в академията на отбора. Беше под наем, изигра няколко мача във Висшата лига. Игра и в Чемпиъншип за един от най-добрите отбори там – Астън Вила. Мисля, че е готов”.

Моуриньо говори и за напускането на Еден Азар.

"Единственият проблем за тях е, че загубиха феноменален играч. Еден Азар беше специален за Челси. Освен това не виждам друг проблем за тях”, завърши Моуриньо.

Единственият нов играч на Челси това лято е Кристиян Пулишич, който беше купен още през януари. Сините се възползваха и от възможността да закупят Метео Ковачич, който игра под наем миналия сезон на Стамфорд Бридж.

Автор: Дориан Делчев