Треньорът на Челси Франк Лампард коментира отменената забрана за входящи трансфери и заяви, че "сините" няма да тръгват да купуват "на сляпо". Снощи Челси се класира за 1/8-финалите в ШЛ и ако искат да са достатъчно конкурентноспособни в Европа напролет, лондончани определено ще се нуждаят от нови кадри.

"Спокоен съм относно предстоящия трансферен прозорец. Продължаваме да се развиваме. Дори малките грешки от последните две седмици са част от процеса на развитие. Вярвам в това, което се случва сега. Не смятам да полудявам, просто защото забраната е свалена", заяви Лампард. 

"Мисля, че доказахме и в първенството, и в Шампионската лига, че можем да бъдем конкурентноспособни. Но ако искаме да се развиваме, ще трябва да бъдем по-добри в завършващата фаза. Смятам, че винаги може по-добре там." 

"Ще се оглеждам за футболисти на всякакви позиции, но е пределно ясно, че през лятото загубихме Еден Азар, който бе огромна част от отбелязването и създаването на възможности за голове. Така че ще имаме нужда от повече креативност в предни позиции", каза Лампард. 

"Продължаваме напред и искаме да се доказваме като отбор, така че нещата ще стават все по-добри. Смятам, че подобни предизвикателства към младите играчи ще са от полза за всички."