Мениджърът на Челси Франк Лампард увери, че Жоржиньо остава в неговите планове за бъдещето. След подновяването на сезона полузащитникът неочаквано се превърна в резерва и единствените си минути записа, появявайки се в края на дербито срещу Кристъл Палас във вторник.

Много запалянковци и специалисти прогнозираха, че престоят на Жоржиньо на "Стамфорд Бридж" е към своя край, но Лампард твърди, че все още вярва в способностите на 28-годишния италиански национал.

"Боли ме глава при избора на полузащитници. Боли в добрия смисъл, тъй като разполагам с Н`Голо Канте, Матео Ковачич, Жоржиньо и Били Гилмор. На по-атакуващи позиции мога да разчитам на Мейсън Маунт, Рос Баркли, а сега и Рубен Лофтъс-Чийк. Винаги има играчи, които могат да се чувстват нещастни или да се окажат извън отбора и в настоящия момента това е Жоржиньо. Ако играч пропусне един мач или няколко, това не означава, че е отпаднал от моите планове за бъдещето. През сезонa имаше времена, в които той имаше определящо значение за мен на терена и извън неговите предели. Това не се е променило и съм много доволен", заяви Лампард пред Sky Sports.