В Евертън цари огромно напрежение. Това се случва по всички етажи, а феновете на тима са бесни от слабото представяне на „карамелите“. За втора поредна година Евертън е замесен в битката за оцеляване във Висшата лига, а колкото и рано да е за подобни прогнози, някои специалисти вече побързаха да определят отбора на Франк Лампард за сигурен изпадащ. 
 
Факт е, че Евертън губи мач след мач и кризата става все по-голяма, като за момента не се вижда решение на тежката ситуация. Едва ли само Лампард е виновен за слабите резултати, след като привържениците нападат директно ръководството за слабото управление и липсата на качествени играчи. Все пак, според мениджъра, надежда за Евертън все още има, а сега специалистът назова най-големия проблем на неговия отбор. 
 
„Виждате, че в отделни периоди от мачовете играем добре, но това наистина не е достатъчно. Не бележим голове и не съумяваме да решим мачовете си по-рано. Срещу Саутхемптън бяхме във водеща позиция и ако бяхме отбелязали втори гол, нещата щяха да стоят по съвсем различен начин. Отбелязали сме едва 17 попадения в 22 мача във всички турнири, а това е страшно малко. Нищо друго не можем да направим, освен да продължим да работим и да се борим за оцеляването си. За мен все още има надежда, но трябва да започнем да печелим“, каза легендата на Челси.