Саутхемптън победи с 2:1 Евертън на "Гудисън парк" в мач от 20-ия кръг на Висшата лига. За "светците" два гола отбеляза Джеймс Уорд-Праус, а за "карамелите" точен бе Амаду Онана. С тази победа Саутхемптън остава на последна позиция, но вече с 15 точки, докато Евертън е вече 19-ти със същия брой точки като своя днескашен противник.

Първата сериозна възможност в мача бе в 20-та минута, когато Виталий Миколенко достави страхотен пас на Демарай Грей, който отправи удар от вътрешността на наказателното поле, но топката премина на милиметри встрани от левия стълб. В 39-та минута Демарай Грей центрира великолепно от корнер, а Амаду Онана се извиси във въздуха и заби удар с глава от разстояние във вътрешната страна на дясната греда - 1:0 за Евертън.

72 снимки

Две минути преди края на първото полувреме "карамелите" на два пъти можеха да удвоят резултата. Първо Онана отново имаше възможност да стреля с глава, но Базуну успя да спаси великолепно, а секунди след това Иуоби опита истински снарят от разстояние, но ударът премина встрани от дясната греда.

Веднага след началото на втората част Саутхемптън намали резултата. Джеймс Уорд-Праус връхлетя върху отскочила топка в наказателното поле и преодоля вратаря с удар в долния ляв ъгъл - 1:1. В 56-та минута Доминик Калвърт-Люин шутира от границата на наказателното поле, но ударът изстрелът му разтресе напречната греда. Късмет за Саутхемптън.

В 78-та минута Джуймс Уорд-Праус отново демонстрира своята класа на статични положения, като успя да направи пълния обрат след силен изстрел от пряк свободен удар - 2:1 за Саутхемптън. До края на срещата нямаше повече чисти положения и "светците" успяха да задържат преднината си, за да спечелят трите точки.