Нападателят на Арсенал Александър Лаказет увери феновете на тима, че между него и другата голяма звезда в атака Пиер-Емерик Обамеянг цари единствено разбирателство. Френският национал нарече партньора си „свой приятел” и подчерта, че в никакъв случай не го счита за пряк конкурент.

27-годишният Лаказет призна, че именно общуването с Оба-Оба през лятото му е помогнало да преглътне разочарованието, че не попадна в състава на Франция, който впоследствие триумфира с купата от Мондиал 2018.

„Говорихме си чрез WhatsApp по време на Световното, защото сме приятели”, коментира Лаказет. „Беше ми трудно отначало, защото бях тъжен. Имаше огромно разочарование у мен, тъй като не бях част от отбора.”

Лаказет пристигна в Арсенал от Олимпик Лион преди година, когато лондончани платиха рекордните за историята си 52 милиона паунда. След 4 гола в първите си 6 мача французинът загуби ритъм, а с това и титулярното си място. Между 2-и декември и 1-и април Лаказет отбеляза един-едничък гол, макар в този отрязък да записа 11 срещи като титуляр.

През януари Арсенал отново счупи трансферния си рекорд, за да привлече Обамеянг от Борусия Дортмунд, плащайки 56 милиона паунда. „Никога не съм твърдял, че тази сделка е била лоша за мен. Само хората от медиите смятаха така. Не виждам Оба-Оба като враг, а по-скоро като съотборник, затова още от самото начало бях доволен от неговото привличане.”

Между Лаказет и Обамеянг се породи особена връзка извън терена и заради добрите им отношения сега новият наставник Унай Емери ще експериментира със система 4-3-3. Така двамата ще могат да бъдат на терена по едно и също време, тъй като Обамеянг може да играе на фланга.