Нападателят на Арсенал Александър Лаказет заяви, че целият тим на „артилеристите“ стои твърдо зад мениджъра Унай Емери, въпреки незадоволителните резултати, които напоследък реди отбора.

„Ние работим заедно всеки ден, за да отстраним слабостите си“, започна французинът пред клубния сайт на лондончани.

„Отборът със сигурност подкрепя треньора и съм сигурен, че и ръководството е на същото мнение. Ние сме сериозна група и правим всичко възможно да се подобрим. Неговото най-добро качество е, че той е много отдаден на отбора. Всеки ден на тренировка той е наистина щастлив да бъде там, да работи с нас и да ни учи“, добави Лаказет.

Статистиката обаче показва, че Емери е спечелил по-малко точки в първите си 50 мача начело на Арсенал, отколкото Венгер в последните 50 мача. Лаказет обаче вярва, че тимът се е подобрил въпреки тази статистика.

„Вярвам, че сме се подобрили в много отношения. Както всеки клуб и ние минаваме през трудни времена, но имаме прогрес. Очевидно е, че не играем по най-добрия начин в момента, но пък сме лидери в Лига Европа и все още сме в челото на Висшата лига. Мисля, че сега трябва да работим спокойно и да продължим в правилната посока“, сподели Лаказет.