Бившият футболист на Арсенал Еманюел Пти заяви, че според него е редно Унай Емери да напусне отбора колкото се може по-скоро. 

Наставникът на "топчиите" постига незадоволителни резултати и си спечели доста врагове с начина, по който отборът му изглежда напоследък. 

Бившият халф на Арсенал Еманюел Пти също смята, че времето на Емери е изтекло. 

"Смятам, че е време Емери да напусне. Резултатите въобще не са добри. Направо не мога да позная този отбор. Изглеждат като среднящки отбор, без никакво въображение. И не смятам, че това е по вина на играчите. Време е да си ходи." 

"Гледайки ги, се питам какво се случва с този клуб. Това, че клубът излезе със становището, че постът на Емери е в безопасност, въобще не е вярно. Всеки знае, че когато дойде ред ръководството на даден отбор да излиза с официални изявления до медиите и феновете, нещата не вървят добре." 

"Хората може да ми се изсмеят, но ще се радвам да видя бивш играч на отбора начело на Арсенал. Ако трябва да избера някого, бих казал че доста от тях стават за тази работа", заяви Пти.  

"Искам да виждам емоция, страст, енергия. Някой, който може да донесе това в съблекалнята на Арсенал, защото имат нужда от събуждане", завърши Пти.