Манчестър Юнайтед започна отчайващо настоящата кампания, а в един момент мениджърът Жозе Моуриньо беше едва ли не на крачка от уволнението. Постепенно "червените дяволи" леко стабилизираха резултатите си, но още са назад в класирането. 

Вече малко по-спокоен за бъдещето си, Специалния разкри в коя част на класирането ще бъде отборът му в края на сезона. Той гарантира, че Юнайтед ще е в Топ 4, но не пожела да разкрие дали тимът има шанс още да се бори за титлата. 

"Когато си извън Топ 4, както сме ние в момента, не можеш да си мислиш за титлата. Но когато намериш място в четворката, тези мисли започват да стават все по-акуратни и започваш да гледаш дистанцията от върха, да анализираш програмата си и програмата на съперника, да следиш ситуацията с контузените и т.н."

"Аз вярвам, че скоро Юнайтед ще бъде в Топ 4. В този момент ние не сме в тази позиция, но ще съберем необходимите точки и очаквам още през декември да сме в четворката. Сега нашата задача е да се фокусираме изцяло върху себе си и до края на декември трябва да мислим само за представянето на отбора си като цяло."

"Да, за момента сме извън четворката, но трябва да се напънем, да работим здраво, да се подобрим и да се доберем възможно най-рано до тази позиция", сподели Моуриньо на пресконференцията преди мача с Борнемут и разкри каква е ситуацията с контузените в състава. 

"Алексис Санчес и Джеси Лингард се чувстват много по-добре. Още миналата седмица те бяха много близо до завръщане, но тогава трябваше да рискуваме с тях, а на мен такива неща не са ми по вкуса. Но сега всичко е наред с тях, те тренираха пълноценно цяла седмица с отбора и са готови да играят и да помогнат", сподели още Специалния.