Вече бившият мениджър на Евертън Роналд Куман е бил забелязан да се весели с приятели в Манчестър часове преди днешното си уволнение, написа британският вестник „Експрес”.

Официално: Евертън уволни Куман

„Карамелите” официално обявиха раздялата си с холандския наставник, на когото бе гласувано доверие да покаже сериозни резултати след мащабната лятна селекция. Въпреки харчовете за над 150 милиона паунда, отборът на Куман стигна само до 2 победи в откриващите си 9 шампионатни мача и логично заема 18-ото място. На всичкото отгоре представянето в Лига Европа също не върви по мед и масло, като там тимът е на последната позиция в своята група.

Мойс пред триумфално завръщане в Евертън

Погромът с 2:5 от Арсенал в неделя преля чашата с търпението на клубната управа и днес специалистът бе освободен. От известно време Куман говореше публично за подобна вероятност, ако резултатите на Евертън не се подобрят, а на Острова отбелязват, че това не го е спряло да прекара приятно време с приятели в неделя вечерта.

Няколко часа след поражението у дома от „топчиите” той отскочил до Манчестър, след като преди това най-близките му хора уговорили сбирката. Компанията прекарала 3 часа в скъп италиански ресторант, а след това продължила вечерта в известен бар, от който Куман си тръгнал към 23 часа местно време.