Мениджърът на Евертън Роналд Куман не остана никак доволен от поведението на своя колега Юрген Клоп и помощника му Желко Бувац по време на вчерашното мърсисайдско дерби. Според холандеца двамата са прекалили с реакциите си край тъчлинията.

Ливърпул спечели двубоя от 30-ия кръг с 3:1, а основните претенции на Клоп и Бувац бяха след безразсъдното влизане на Рос Баркли в краката на Емре Джан. От пейката на „червените“ веднага поискаха червен картон за Баркли, който не за пръв път през този сезон се „отличава“ с безкрайно груба проява в сблъсъците между градските съперници.

Именно босненският помощник на Клоп реагира най-експресивно на ситуацията, а макар самият Куман да призна, че играчът му е имал късмет да довърши мача, това не му попречи да направи забележка на Бувац.

„Нещата винаги са много по-различни за местните момчета в мърсисайдското дерби“, коментира Куман. „Може би Баркли заслужаваше два жълти картона за две от своите единоборства, но ако съдя по пейката на Ливърпул и един от техните треньори, реферът Антъни Тейлър трябваше да покаже поне 8 червени картона за Евертън. Това не ми харесва“, заключи наставникът на „карамелите“.

От другата страна Клоп отказа да влиза в полемика по темата. „Не мисля, че работата ми е да обсъждам Куман. Моят щаб е наред, там има наистина добри момчета. Разбираме играта, искаме да бъдем строги със себе си, както желаем играчите да си тръгват от мача без контузии“, каза германецът.

Звездата на Ливърпул Садио Мане пострада в срещата заради твърдата игра на Евертън и по всяка вероятност пропуска шампионатния двубой срещу Борнемут в сряда.