Мениджърът на Евертън Роналд Куман заяви, че отборът му е заслужил равенството 1:1 срещу Манчестър Сити във втория кръг на Висшата лига. Холандецът заяви, че след изгонването на Кайл Уокър, от отбора на домакините  са направили опит да влияят върху главния съдия Робърт Медли и неговите помощници.

Опит за покушение над Сити от Съра, Моу и Рууни завърши с полууспех

Уейн Рууни откри резултата на „Етихад” в 36-ата минута със своя юбилеен гол №200 във Висшата лига, а през втората част Рахийм Стърлинг изравни за Сити, който цяло второ полувреме игра с човек по-малко. С 10 души завършиха и „карамелите” заради два жълти картона на Морган Шнайдерлин.

„Сити не създаде много чисти възможности. Те имаха доминация в хода на мача и на контраатака. Ние стигнахме до някои чисти положения”, отчете Куман.

Кеф за феновете на "Етихад" преди Сити-Евертън

„Не съм изненадан, че Уейн Рууни вкара. Знам колко много искаше да се върне в Евертън. Ние сме наистина доволни, че той е тук.”

„Доминик Калвърт-Люин се справи добре. Потича доста и направи живота труден за защитниците на Сити. Така можеш да излезеш от собственото си наказателно поле и да имаш малко повече контрол.”

„Смятам, че човек може да има съмнения и за двата червени картони. При ситуацията с Морган Шнайдерлин беше по-ясно – той играеше за топката. Не видях дали Кайл Уокър заслужаваше втори жълт. Наистина е трудно на съдиите. Това бе мач с висок интензитет. Разбира се, след изгонването на Уокър те опитаха да влияят върху реферите”, коментира Куман.