Тъй като Челси тъне в средата на таблицата, Марк Кукурея се превърна в мишена на остри критики за представянето си, откакто пристигна на "Стамфорд Бридж" при трансфера от Брайтън на стойност 62 милиона паунда през лятото, в първите дни на новия собственик Тод Боули. От целия отбор само ветеранът централен защитник Тиаго Силва може да твърди, че се представя постоянно на необходимото ниво досега през 2022-23 г. 

Трудно е, защото имахме много промени, много нови играчи. Мисля, че може би този сезон е времето да изградим нова ера. За нас смятам, че е много важно да играем в Шампионската лига. Първата част от сезона не беше толкова добра, но сега нямаме оправдания. Трябва да тренираме здраво, трябва да се съсредоточим върху победите в мачовете и завършването на лигата в челната четворка", сподели Кукурея.

"Новите попълнения са много важни за нас, защото те създават много положения, имат капацитета да дриблират.Трудно е да се тренира срещу тях, защото те са топ играчи, но мисля, че най-важното нещо е, че играят за Челси, за нашия отбор, и трябва да помогнат на отбора да спечели мачовете", добави левият краен защитник.

Може би Мудрик ще е най-ценното оръжие на отбора, той е толкова бърз и има много умения, мисля, че е наистина, наистина добър играч. Той има качеството след няколко години да бъде топ играч в света. Трябва да се учи и да остане щастлив в новия си клуб", завърши Кукурея.

Кукурея беше редовен титуляр при бившия си мениджър на Брайтън Греъм Потър, но изненадващо беше изваден от състава за три мача през януари от 18-годишния Луис Хол. Бен Чилуел също се завърна в състава след възстановяване от дълготрайна контузия, като той също е конкуренция на испанския бранител. Но вместо да оплаква положението си, Кукурея вижда тази конкуренция за място в отбора като полза, от която може да извлече позитиви.