Марк Кукурея, който се присъедини към Челси през лятото от Брайтън за сумата от 55 милиона паунда, се събра отново с бившия си мениджър в началото на септември, след като Греъм Потър напусна "чайките", за да поеме към клуба от западен Лондон след напускането на Томас Тухел.

Положителният старт на новия мениджър в Челси направи така, че клубът да остане непобеден в първите си девет мача с Греъм Потър начело. Резултатите обаче тръгнаха надолу преди Световното първенство, тъй като "сините" загубиха три срещи подред във всички състезания. Тъй като сега Потър е под силен натиск, въпреки че е на поста само от няколко месеца, Кукурея изрази увереността си, че назначението в крайна сметка ще се отрази добре на клуба.

"Той е добър треньор, защото идеята му за футбол е атакуваща. Всичко това е процес. Последните мачове преди паузата не играхме много добре или не постигнахме добри резултати, но това е нов сезон. В тази част от сезона имаме време, срещаме се повече и знаем идеите на треньора. Вълнувам се за тази втора част от кампанията. Имаме големи играчи, които да реализират идеите му. Бях наистина щастлив в Брайтън с него и сега той дойде тук и мисля, че е добре за мен и останалите отбор. Трябва да работим и да разберем идеите му и резултатите ще дойдат", сподели испанският защитник пред Сън.