Големите изказвания на Антонио Конте срещу собственика Даниел Леви, играчите и трофеите на клуба след разочароващото равенство 3:3 в Саутхемптън, доведоха до уволнението на италианеца от Тотнъм през уикенда. Спекулациите за бъдещето на 53-годишния специалист бушуваха през целия му втори сезон в Северен Лондон, докато той се бореше да постигне постоянни резултати, като същевременно избягваше въпроси относно договора си.

Кристиан Виери, който някога е играл заедно с Конте в Ювентус, сега предположи, че треньорът никога не е бил подходящ за "шпорите" поради експлозивния си характер - подобно на неговия предшественик Жозе Моуриньо.

"Антонио е свикнал да се кара с всички, това е характерът му. Ако един клуб го наеме, не трябва да очакват някой доволен от нещо, но знаят, че той е строг и взискателен човек. Тежко е да го имаш в клуба. Има треньори като него и Жозе Моуриньо, които са като чукове и изискват най-доброто от всеки по всяко време. А има и такива, които са доволни от всичко. Всеки има своето виждане", сподели Виери.

След като напускането на Конте беше публично оповестено, нападателят на Тотнъм Деян Кулушевски се обяви в подкрепа на взетото от клуба решение. Неговият съотборник Пиер-Емил Хойберг също изрази недоволството си от изказванията на Конте в Саутхемптън, в които той нарече играчите "егоисти" и го помоли да "обясни" коментарите, които е направил.