Шефилд Юнайтед трябва да избягва глупави грешки в отбраната, които са им стрували доста точки до момента, заяви мениджърът Крис Уайлдър, който все още гледа към първата си победа след подновяването на сезона във Висшата лига.

"Остриетата" са спечелили нсамо една точка след подновяването на първенството, което беше спряно през март заради пандемията от COVID-19. От високо летящ тим те сега се превърнаха в среднях, нареждайки се на 9-о място с 44 точки- на 10 точки зад намиращия се на 4-о място Челси.

Уайлдър заяви също така, че времето, в което са направени грешките също не е никак подходящо, особено що се касае за мача с Арсенал в неделя. Шефилд Юнайтед падна с 1:2 от Топчиите и напусна турнира за Купата на Англия на четвъртфинал.

"В момента просто търся позитивното представяне в тези мачове, което може да ни даде шансове да печелим. Може би единственото, което искам е да стреляме малко повече към вратата", заяви Уайлдър на виртуална пресконференция преди мача в четвъртък с Тотнъм.

"Грешките са нехарактерни. Но ние трябва да изчистим тези грешки. Не бива обаче да забравяме, че срещу нас са футболисти от световна класа, а не патици или кучета".

Също така треньорът добави, че е доволен като цяло от представянето на тима, въпреки може би различните очаквания. "Всеки може да падне 0:3 от Манчестър Юнайтед и аз не виждам проблем. Всеки може да бъде победен и от Нюкасъл с 0:3, ако остане с 10 човека. Но това не означава, че го приемам".

"Представянето ни в неделя не беше достатъчно добро за мене. Ако някой друг е доволен, аз не мога да го контролирам. Всеки си има мнение". Уайлдър заяви, че халфът Джон Лундстрам, който контузи рамото си в мача за ФА къп, е под въпрос за срещата на Брамал Лейн.