Крилото на Лийдс Рафиня остава доста добри впечатления от началото на сезона. 24-годишният атакуващ футболист е важна част от състава на новака във висшата лига и бразилецът твърдо вярва в оцеляването на своя отбор. 

Рафиня обаче мечтае смело, като амбициите му не се простират само на клубно ниво, а офанзивният състезател желае съвсем скоро да получи повиквателна за бразилския национален отбор и да представя страната си. 

Играчът признава, че въпреки  мечтата си да играе за Бразилия, той не иска да бърза и предпочита нещата да се случват бавно и спокойно. 

"В този момент съм изцяло концентриран върху изявите си за Лийдс и не мисля за нищо друго. Не ме вълнуват бъдещи трансфери, оферти от други клубове, моята основна задача е да помогна на отбора да оцелее в английския елит. Давам най-доброто на терена, и смятам, че се справям добре, макар че дотук през сезона имахме доста трудности. Мечтата ми е да играя за родината си и да представлявам Бразилия на световни първенства и всякакви подобни надпревари от толкова голяма важност", коментира той. 

"Аз не бързам и прекрасно осъзнавам, че съм на 24 и тепърва имам време да получа своя шанс. Всеки един бразилец още от дете мечтае да носи фланелката на родината, но какво ще се случи ще покаже времето. Трябва да бъдем честни и да кажем, че може и никога да не  получа възможност да играя за Бразилия, конкуренцията просто е прекалено силна. Ще продължа да работя упорито и да помагам на Лийдс, и се надявам, че един ден ще сбъдна моята  мечта", завърши Рафиня.